Ετήσιος Καθαρισμός παραλίας Κρύας Βρύσης

    Κάθε χρόνο - συνήθως τον μήνα Ιούνιο -  η παραλία της Κρύας Βρύσης, πλημμυρίζει από τους μαθητές του σχολείου μας. Αποστολή τους βεβαίως ο καθαρισμός των ακτών.

    Μικροί οικολόγοι, με την υποστήριξη των δασκάλων τους, φορούν τα καπελάκια τους, παίρνουν τις σακούλες στα χέρια και ξεκινούν με ξεχωριστή υπευθυνότητα να μαζεύουν ό,τι σκουπίδι βρουν στην παραλία, σχολιάζοντας την εγωιστική στάση των μεγάλων να τα πετάξουν εκεί που τα ίδια σε λίγες μέρες θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

    Οι γόπες των καπνιστών, οι σακούλες τροφίμων, τα κουτάκια αναψυκτικών? Αν όχι όλα, τα περισσότερα σίγουρα βρίσκονται εκεί από την αδιαφορία των μεγάλων και οι μικροί οικολόγοι δυσανασχετούν με την κακή συμπεριφορά και το κακό παράδειγμα που τους δίνουν για το περιβάλλον, όταν μάλιστα τα μηνύματα που δέχονται καθημερινά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή του.

Αναμφίβολα οι μικροί οικολόγοι που σήμερα καθαρίζουν τις παραλίες θα είναι μια γενιά που θα έχει καλύτερη οικολογική συνείδηση- ένα ποσοστό της τουλάχιστον- και ίσως να βρεθούν στη θέση να μην έχουν κι άλλη επιλογή, κληρονομώντας έναν πλανήτη που θα κληθούν να ''καθαρίσουν'' γενικότερα αν θέλουν να επιβιώσουν...