Stop Motion Animation project

Από τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού, του σχολικού έτους 2018-2019. 

  Παιχνίδι! Για εμάς το project αυτό ήταν ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι δημιουργίας, φαντασίας και συνεργασίας. Όταν πήραμε την απόφαση αυτή, υπήρξε φόβος για το αποτέλεσμα, διότι πρόκειται για μια τρομερά δύσκολη κι επίπονη διαδικασία, αλλά τελικά κυριάρχησε ο ενθουσιασμός.

 Τα παιδιά διδάχτηκαν την τεχνική του stop motion animation, συμμετείχαν σε εργαστήρι σεναρίου και μέσα από πολλούς πειραματισμούς έπλασαν τους δικούς τους ήρωες. Δημιούργησε το κάθε παιδί τον δικό του πρωταγωνιστή με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, τη δική του ιστορία ( backround ), την δική του προσωπικότητα.

Πρώτη ύλη η πλαστελίνη αλλά κυρίως η φαντασία. Στα παιδιά δόθηκε πλήρης ελευθερία σε όλα τα επίπεδα, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ενηλίκου όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι καθαρά προϊόν των παιδιών. Ύστερα από τόσα << καλούπια >>  που υφίστανται τα παιδιά μας, έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Τραβήχτηκαν από τα παιδιά πάνω από 400 φωτογραφίες, για να επιτευχθεί η κίνηση στις φιγούρες ( καρέ καρέ ) . Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά έγιναν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, γλύπτες, χειριστές φιγούρας, φωτογράφοι. Έμαθαν να δουλεύουν σκληρά, να συνεργάζονται, να εκφράζονται ελεύθερα, να έχουν υπομονή κι επιμονή. Τους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο!

Ακολουθούν τα αντίστοιχα βίντεο:

 

 

 

Σας ευχαριστώ παιδιά για αυτή την υπέροχη εμπειρία. 

 

Ανιτοπούλου Ηλέκτρα, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής.