Προτάσεις για ένα ποιοτικότερο διαδίκτυο

hand

 

Έχουμε την πεποίθηση ότι καλύτερο ίντερνετ για τα παιδιά μας σημαίνει απαγορεύσεις, προστριβές, φίλτρα γονικού ελέγχου, περιορισμός διαδικτυακής δραστηριότητας. Ο οργανισμός INSAFE που χαράσσει την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο, τα τελευταία χρόνια  προτείνει την ακριβώς αντίθετη προσέγγιση. Αντί η προσοχή να στρέφεται στα αρνητικά παραδείγματα περιεχομένου στο διαδίκτυο και στη μάχη για την αντιμετώπισή τους, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια υποστήριξης και προώθησης του ποιοτικού περιεχομένου, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αναζητήσουν, να αναδείξουν και να επωφεληθούν από τα θετικά παραδείγματα.

 

Η λίστα των ιστότοπων που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να πλουτίσετε τις γνώσεις σας και να «ακονίσετε» το μυαλό σας.

Lumosity

Εκπαιδεύστε το μυαλό σας με αυτά τα διασκεδαστικά, επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να βελτιώσετε τη μνήμη και την προσοχή σας και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Digital Photography School

Ένας θησαυρός άρθρων που θα βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριος. Υπάρχει επίσης ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους φωτογράφους.

Duolingo

Ακονίστε τις γλωσσικές δεξιότητές σας με αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι. Εκμάθηση ξένων γλωσσών εύκολα, γρήγορα και μάλιστα δωρεάν.

Factsie

Κάνοντας κλικ σε αυτό το site θα βρείτε ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις συνδέσεις με τις πηγές.

Freerice

Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας στα Αγγλικά διασκεδαστικά . Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και ταυτόχρονα να μάθετε λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Instructables

Μέσα από διασκεδαστικά βίντεο με απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε οτιδήποτε, από το να παίζετε τένις μέχρι να χτίσετε ένα φρούριο στην αυλή σας. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να μοιράζεστε ό, τι κάνετε με τον υπόλοιπο κόσμο.

Khan Academy

Οχι μόνο θα μάθετε μια ευρεία ποικιλία των θεμάτων μέσω πάρα πολύ χρήσιμων βίντεο, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να τα κάνετε πράξη και να παρακολουθείτε τις στατιστικές μάθησης σας.

πηγή