Εκδρομή στην 111 Π.Μ και την πόλη του Βόλου

   Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας αλλά και την πόλη του Βόλου.

   Τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν με χαρά αξιωματικοί της μονάδας αλλά και ο ίδιος ο διοικητής της 111 Π.Μ. Σμήναρχος κ. Γεώργιος Λαγουδάκης.

   Ακολούθησε στο αμφιθέατρο της μονάδας σύντομη παρουσίαση με ιστορικά στοιχεία των εγκαταστάσεων και των πολεμικών αεροσκαφών που βρίσκονταν στο παρελθόν στη μονάδα.

   Το επόμενο κομμάτι της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν και το πιο ενδιαφέρον! Το προσωπικό της μονάδας μας οδήγησε στην 341 μοίρα της μονάδας όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν προσγειώσεις και απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών ενώ είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν από πολύ...κοντά ένα μαχητικό F-16.

   Στο χώρο προσγείωσης έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων του μαχητικού από τους αξιωματικούς της μοίρας ενώ οι μαθητές ανά ομάδες μπόρεσαν και είδαν το πιλοτήριο του μαχητικού αεροσκάφους και έλυσαν όλες τις απορίες τους.

   Δέος και θαυμασμός για το ήθος και το έργο των ιπτάμενων και των τεχνικών των πολεμικών μας αεροσκαφών, που 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο, φροντίζουν για την ασφάλεια μας...

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την 341 μοίρα της πολεμικής μας αεροπορίας εδώ.