Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κινητό Πλανητάριο

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.

 Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας - όπως και του Νηπιαγωγείου -  επισκέφτηκαν το φορητό Πλανητάριο που βρέθηκε για μία ημέρα στο Δημοτικό σχολείο Μαντουδίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες των μικρών τάξεων και του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν την προβολή ''Ο μαγεμένος ύφαλος'' ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές την προβολή '' Ο Ήλιος το ζωντανό μας άστρο''. Οι μαθητές πριν τις προβολές πραγματοποίησαν παρατήρηση με τηλεσκόπιο.

Τις εκπαιδευτικές προβολές παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας και μαθητές/τριες με τους δασκάλους τους από το Νηπ/γείο Μαντουδίου και από τα Δημοτικά Σχολεία Αγίας Άννας, Μαντουδίου, Κεχριών & Ροβιών.